↑ Åter till Filmer och inlägg

Arbetarekommunens årsmöte 2016

Ny ordförande för Socialdemokraterna i Åstorp

 

Efter 22 år lämnar Reino Persson posten som ordförande för Socialdemokraterna i Åstorp.

Ny ordförande är Bitten Mårtensson.

Vid lördagens årsmöte för Åstorps Arbetarekommun, som avhölls i Hyllinge Folkets hus, skedde avlämningen.

 

När Reino Persson valdes 1994 skedde det kuriöst nog också i Hyllinge folkets hus. Sedan dess har han innehaft posten och lett socialdemokraterna i Åstorp till valen 1994, 1998, 2002, 2006, 2010 och 2014. Ingen annan ordförande i Arbetarekommunens historia har innehaft posten tillnärmelsevis lika länge.

_ Nu ser jag fram emot att få vara med i ett utvecklingsarbete med en ny framåtsatsande generation vid rodret, sa Reino Persson.

Under denna tid har socialdemokraterna hela tiden haft förtroende att leda kommunen antingen i egen majoritet eller som ledande i en koalition tillsammans med ett eller flera partier.

När Bitten Mårtensson av årsmötet valdes att efterträda Reino Persson skedde beslutet i full enighet. Bitten Mårtensson, som tidigare varit vice ordförande och studieorganisatör, var valberedningens enda kandidat. Hon blir den första kvinnan att leda Arbetarekommunen.

–          Det är en stor ära och självklart en utmaning att se fram emot. Jag ser fram emot att tillsammans med en styrelse där andan är god jobba för att utveckla kommunen,säger Bitten Mårtensson som under en senaste åren varit starkt drivande i form av utåtriktat arbete och dialog och aktiviteter med kommuninvånarna.

Även en ny kassör utsågs. Thomas Fredriksson, Hyllinge, tar över uppdraget efter Lennart Eriksson.

Vid årsmötet tilldelades även fd ordföranden Gert Moberg Tage Erlander-medaljen.

 

Per-Arne Håkansson

 

Här kommer en till bloggfilm från årsmötet: